Τι είναι η Βιταμίνη C? Τι προσφέρει? Mad Hippie Vitamin C Serum review

by - Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020






Βιταμίνη C, βιταμίνη C, βιταμίνη C, βιταμίνη C

Έχει γίνει τόσο διάσημη που την βλέπεις παντού σε τηλεόραση σε περιοδικά και την ακούς συνέχεια σαν echo στα αυτιά σου! Τι είναι όμως και γιατί είναι τόσο ευεργετική στο δέρμα μας? 
Αν ψάξεις στο internet θα βρείς χιλιάδες άρθρα βασισμένα σε μελέτες για αυτήν την βιταμίνη που θα βομβαρδίσουν τον εγκεφαλο σου! Όμως … εδώ θα προσπαθήσω να μην τα υπέρ αναλύσω και να σου δώσω τις πιο σημαντικές πληροφορίες.



Τι προσφέρει η Βιταμίνη C?
Την βιταμίνη C (L-ascorbic acid) την γνωρίζουμε λίγο πολύ ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Έχει όμως πολλαπλά οφέλη.
✓Η πρόληψη βιταμίνης C έχει θετική επίδραση στο ξηρό δέρμα περιορίζοντας την απώλεια της υγρασίας καθώς την κρατάει στο χόριο τμήμα του δέρματος (βλέπε εικονα1).
✓Έχει θετικά αποτελέσματα στην εμφάνιση του δέρματος στην όψη (λάμψη) και στην υφή.
✓Καταπολεμά την φωτογήρανση αυξάνοντας την σύνθεση κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος, αποτρέπει την καταστροφή του δέρματος από τις ηλιακές ακτίνες και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.
✓Η αντιοξειδωτικές λειτουργίας της βιταμίνης C ρυθμίζουν την σύνδεση του συνδετικού ιστού και αυξάνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που εκκρίνουν κολλαγόνο ενώ σύγχρονος επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος. 
✓Παράλληλα ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος, ανασυγκροτεί το υδρολιπιδικό φίλμ της επιδερμίδας και συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους.
✓Επίσης έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης του δέρματος κάτι που προκαλεί πανάδες και υπέρ χρωματισμό 
✓ Μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και τις ευρυαγγείες … και πολλά πολλά ακόμη, όμως θα σε κουράσω.







PH 5,5
Η βιταμίνη C (L-ascorbic acid) λοιπόν είναι μία ασταθής, υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι ευαίσθητη στη ζέστη, τον αέρα, το νερό και τις αλκαλικές ενώσεις.
Τα πιο ουδέτερα προϊόντα για το δέρμα μας είναι αυτά που κατά μέσο όρο είναι κοντά στο 4.5-5,5 και δεν αφυδατώνουν αλλά ούτε προκαλούν ερεθισμούς.
Από μόνη της η βιταμίνη C έχει χαμηλό ph που την κάνει όξινη , όταν όμως συνδυάζεται πχ με την βιταμίνη Ε ή με Feroylic Acid που έχουν μεγαλύτερο ph, τότε σταθεροποιείτε και καλμάρει τον ερεθισμό που ίσως προκύψει και την κάνει ανεκτή και φιλική προς το δέρμα.






Γιατί Mad Hippie Vitamin C Serum?





Ας δούμε πρώτα πιο αναλυτικά τι περιέχει.

Βιταμίνη C - Sodium Ascorbyl Phosphate (Φωσφορικό Ασκορβικό Νάτριο)
Είναι μια πιο σταθερή μορφή βιταμίνης C από το συνήθως χρησιμοποιούμενο L-ασκορβικό οξύ που βρίσκεται στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, παρέχει τα ίδια οφέλη, χωρίς τον κίνδυνο οξείδωσης και ερεθισμού που συχνά σχετίζεται με το L-ασκορβικό οξύ.( το ph που αναφέραμε πιο πάνω)

Βιταμίνη Ε (Tocotrienol) 
Προστατευτικό αντιοξειδωτικό που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων και αποχρωματισμού.

Ferulic Acid
Ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών. Όταν συνδυάζεται με βιταμίνες C & E, το φερουλικό οξύ έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι έχει ανασταλτικό αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα.

Υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic Acid)
Μια φυσική ουσία στο σώμα, το υαλουρονικό οξύ αρχίζει να εξαντλείται καθώς γερνάμε. Εφαρμόζεται τοπικά και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καλύτερης εμφάνισης του δέρματος.

Konjac Root 
Εξωτικό λουλούδι από την Ασία, βοηθά στην απαλότητα και την λείανση της επιδερμίδας σχηματίζοντας ένα λεπτό προστατευτικό φράγμα. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως χαλκός, ψευδάργυρος, φώσφορος, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνες A, E, C, D & B!

Εκχύλισμα χαμομηλιού (Chamomile Extract)
Παρέχει μια λεπτή προστατευτική ασπίδα, ενώ καταπραΰνει φυσικά και ηρεμεί το δέρμα.

Clary Sage 
Βοηθά στην εξάλειψη του υπερβολικά ξηρού ή υπερβολικά λιπαρού δέρματος. Δρα ως φυσικό τονωτικό & στυπτικό.



Συμπέρασμα:
Όπως θα διάβασες πιο πάνω έχει την πιο απλή και κατανοητή φόρμουλα!
Περιέχει έναν συνδυασμό βιταμίνης C, βιταμίνης Ε και φουρουλικού οξέος, καθώς με αυτά τα τρία συστατικά έχει αποδειχθεί ότι προσφέρουν ένα σύνθετο αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα.
Χάρη σε αυτά τα πλούσια αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε,Ferulic Acid) και τους ενυδατικούς παράγοντες (Aloe vera,Hyaluronic) την κάνει κατάλληλη για πρωί και βράδυ.
Είναι πολύ ελαφρύ serum και απορροφάτε γρήγορα από το δέρμα, έτσι δεν θα είναι βαρύ για το μακιγιάζ σου.
Είναι υπέροχο τόσο για το ευαίσθητο όσο και για το δέρμα με τάση ακμής καθώς περιορίζει το σμήγμα μέχρι και 40%.
Δεν περιέχει συνθετικά αρώματα παρά μόνο το απαλό άρωμα τον συστατικών του (χαμομήλι, ρίζα konjac, φασκόμηλο)
Έχει σταγονόμετρο και είναι σε γυάλινο σκουρόχρωμο μπουκάλι για την προστασία του προϊόντος.
Είναι vegan, cruelty free και δεν προκαλεί σπυράκια.
Και κυρίως είναι πολύ οικονομικό για αυτά που προσφέρει σε σχέση με άλλα αντίστοιχα προιοντα.


Πώς την εφαρμόζουμε?
Τρεις σταγόνες είναι αρκετές για όλο το πρόσωπο. Μπορείς να την εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδατική ή τόνερ ή κάποιο λάδι.
Και φυσικά αν είναι μέρα απαραίτητα αντηλιακό!!!


Συστατικά:
Water Deionized, Vitamin C (Sodium Ascorbyl Phosphate), Alkyl Benzoate, Vegetable Glycerin, Water, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Clary Sage (Salvia Sclarea), Grapefruit (Citrus Grandis), Hyaluronic acid, Amorphophallus Konjac Root Powder, Aloe Barbadensis Leaf, Vitamin E (Tocotrienol), Ferulic acid, Chamomile Flower Extract (Recutita Matricaria), Sodium Phytate, Xanthum Gum, Hydroxyethylcellulose 


❀❀❀


Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να το βρείς στο organicbrands!
Έχεις δοκιμάσει Βιταμίνη C? Πές μου τις εντυπώσεις σου.


With love … Natasa






*Το προϊόν είναι αγορασμένο με δικά μου χρήματα,
 και δεν αποτελεί προώθηση/συνεργασία.

You May Also Like

0 σχόλια

Instagram

Labels