Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder - review

by - Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015



Άκουγα συχνά πυκνά φίλες και γνωστές να μιλούν για τις loose setting powders χωρίς να ενθουσιάζομαι ιδιαίτερα ώστε να δοκιμάσω κάποια. Πάντα σκεφτόμουν ποιος είναι ο σκοπός τους αφού είναι ένας μπελάς? Κάνουν τα πάντα γύρο σου χάλια με τα άσπρα συννεφάκια τους, ενώ σύγχρονος σπαταλάς και την μισή σχεδόν ποσότητα τους κάθε φορά που θα θελήσεις να τις χρησιμοποιήσεις!
Από την άλλη όμως. άκουσα το πόσο ωραία στρώνουν πάνω στο δέρμα και ότι δίνουν μία πολύ καλή διάρκεια ιδικά στα λιπαρά δέρματα. Για να μην πολυλογώ, αποφάσισα να δοκιμάσω μία πούδρα σε αυτήν την μορφή και κατέληξα στην Laura Mercier Invisible Loose Setting Powder . Τώρα θα με ρωτήσεις γιατί την συγκεκριμένη? Γιατί μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ότι δεν περιέχει Talc, καθώς είναι υπεύθυνο για το φράξιμο των πόρων και τον τελευταίο καιρό του κρατάω μία απόσταση να το πω!


Μία αόρατη σύνθεση που λειτουργεί για όλους τους τόνους του δέρματος, από το ανοιχτό έως το πιο σκούρο. Η πούδρα αυτή περιέχει το μοναδικό σύμπλεγμα που αντανακλά το φως, μικρό-εξευγενισμένα σφαιρίδια διοξειδίου του πυριτίου που βοηθούν, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ατελειών, ενώ προσφέρουν ορατά στην λείανση του δέρματος.
Χωρίς paraben. Talc Free. Μη φαγεσωρογόνο. Oil Free. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και το ευαίσθητο.
- Laura Mercier -


Ας αρχίσουμε από τα βασικά, την συσκευασία. Ή πούδρα είναι σε ένα πλαστικό διαφανές βαζάκι με ένα μωβ σκούρο-περλέ  καπάκι. Στο εσωτερικό της βρίσκετε ένας πλαστικός δίσκος που γυρίζει κυκλικά. Γυρίζοντας τον μία φορά ανοίγουν οι τρυπούλες για να πάρετε το καθεαυτού προϊόν, ενώ ξαναγυρίζοντας τον κλείνουν. Το σύστημα αυτό σας δίνει περισσότερο έλεγχο στην ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και φυσικά το κάνει πιο ασφαλές στην αποθήκευση ή στην μεταφορά του (travel-friendly).






Εντυπώσεις:
Όντως πρόκειται για μία βελούδινη πολύ-πολύ λεπτή πούδρα!  Το αποτέλεσμα που σου δίνει είναι επαγγελματικό. Μειώνει αισθητά τις ατέλειες δίνοντας μια υπέροχη ομοιόμορφη όψη. Το τελείωμα της είναι ματ και κρατάει την λιπαρότητα από το πρόσωπό μου σχεδόν όλη μέρα και λέω την λέξη σχεδόν γιατί παίζει ρόλο και ή εξωτερική θερμοκρασία, παρόλαυτά το maximum που την έχω φορέσει είναι 8 ώρες χωρίς να έχω ίχνος λιπαρότητας. Όσες στρώσεις και να βάλεις στο πρόσωπο σου δεν θα δείξει υπερβολικά πουδρένιο ή τελείως ματ. Όχι δεν περιέχει simmer, αλλά κάτι παίζει με την σύνθεση του και κάνει το πρόσωπο πιο φωτεινό! Δεν μαζεύει σε ρυτίδες ή στις γραμμές έκφρασης και δεν σπάει στα ξηρά σημεία, που σημαίνει ότι άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ξηρά δέρματα. Όσο αφορά την μία και μοναδική της απόχρωση (Universal), πραγματικά ταιριάζει σε όλους τους χρωματικούς τόνους, από την πιο ανοιχτή, ηλιοκαμένη ή σκούρα και έτσι δεν θα χρειαστείτε άλλη πούδρα αν σας ¨πιάσει¨ ο ήλιος. 
Περιέχει  0.4 oz./11.3g. αλλά επειδή χρειάζεται πάρα πολύ λίγη ποσότητα για να καλύψεις όλο το πρόσωπο θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι πως αυτή η πούδρα δεν κάνει flashback και έτσι μπορείς να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες, που σε αντίθεση με άλλες loose ή HD πούδρες, αυτή δεν αφήνει εκείνα να άσπρα  αντιαισθητικά σημάδια. (βλ. φωτό κάτω)



Εν κατακλείδι, έχουμε και λέμε :
1.      Δίνει ένα λείο, μεταξένιο και ματ τελείωμα.(όχι ¨παστωμένο¨ ματ)
2.      Δεν κάθεται σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης (δεν έχω ρυτίδες ηλικίας)
3.      Σετάρει το μακιγιάζ και του δίνει διάρκεια σχεδόν όλη μέρα.
4.      Δεν αφήνει άσπρα σημάδια και είναι ιδανικό για φωτογράφιση.
5.      Δίνει μια τυπική κάλυψη αλλά φωτίζει το πρόσωπο.
6.      Η συσκευασία  είναι κατάλληλη για ταξίδια.
7.      Είναι Paraben-Free. Talc Free. Non-comedogenic. Oil Free.
8.      Η αόρατη φόρμουλα του, λειτουργεί για όλους τους τόνους του δέρματος και για όλους τους τύπους δέρματος ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα.

Αν θα μπορούσα να βρω ένα αρνητικό σημείο για αυτήν την πούδρα θα ήταν η τιμή της, καθώς έχει 42.00€, αλλά μπορείτε να την βρείτε οικονομικότερα αν πετύχετε κάποιου είδους έκπτωση.

Τρόπος χρήσης:
Να θυμάστε το λίγο πηγαίνει πολύ! γι’αυτό βάλτε πολύ λίγη ποσότητα στο καπάκι. Με ένα φουντωτό πινέλο πάρτε λίγη ποσότητα και αφού το στριφογυρίσετε λίγο , τινάξτε το και εφαρμόστε την απαλά στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις.


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Αυτά από εμένα, μέχρι το επόμενο post … Πολλά φιλιά!!!





*Το προϊόν είναι αγορασμένο με δικά μου χρήματα, 
και δεν αποτελεί προώθηση/συνεργασία.

You May Also Like

16 σχόλια

  1. Τέλειο και πολύ χρήσιμο post! Για ακόμη μια φορά υπέροχη παρουσίαση .. Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραία πούδρα φαίνεται αλλά θεωρώ υπερβολική την τιμή της ...δηλαδή σκόνη είναι όσα θαύματα και να κάνει θα μπορούσε να είναι πιο οικονομική :)

    ωραία παρουσίαση...
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η τιμή της είναι φωτιά! πρόκειται όμως για ένα εξαιρετικό προϊόν. Φιλάκιαααα

      Διαγραφή
  3. θα την ξαναγοραζες; προβληματιζομαι, επειδη εχω την αντίστοιχη ματιών (secret brightening) κ δε μου αρέσει το αποτελεσμα οταν τη φοράω κάτω απο τα μάτια. κάνει τις γραμμές πιο εντονες κ φαίνεται η περιοχή ξηρή όσο λίγο κι αν βάλω. αυτο που κανουν κι αλλες loose πουδρες δλδ. κατέληξα να τη χρησιμοποιώ στο πρόσωπο, για φως και για να κοβει τη λιπαροτητα, που κι αυτο το κανει παροδικά. πάνω κάτω θα περιεγραφα στρώσιμο, υφη κτλ όπως τα εγραψες. δε ξερω βεβαια κατα ποσο ειναι διαφορετικη η συσταση της δικης σου απο την brightening. παντως πολυ ακριβες ρε γαμωτο! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι οτι έχω βρει άλλη μία πούδρα με θετικά reviews που να μην έχει talc μέσα και κάνει για το δικό μου λιπαρό πρόσωπο την ίδια δουλειά-αποτέλεσμα με μερικές διαφορές, αλλά και πάλι δεν έχει μεγάλη διαφορά τιμής. Θα γράψω για αυτήν πιο αναλυτικά. Δεν έχω δοκιμάσει την secret brightening οπότε δεν ξέρω να σου πω. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Σκεφτομουν να την αγορασω απο το cherrybox γιατι ειμαι φαν των loose powders και μου τελειωνει αυτη που εχω, αλλα με προβληματιζε η τιμη της. Το post σου με βαζει ολο και περισσοτερο στον πειρασμο να την κανω τελικα τη "ζημιά"!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενε γιατί ετοιμάζω review για άλλη μία πούδρα με λίγο πιο φιλική τιμή. ;-)
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Είναι όντως υπέροχη την έχω δοκιμάσει! Και για όλο το πρόσωπο αλλά και για να σετάρεις το concealer σου κάτω απ'τα μάτια...! Εξαιρετικά ανάλαφρη την αγαπώ! <3 Θα την ξαναπάρω κάποια στιγμή... Μου είχε κρατήσει πάρα πολύ καιρό θυμάμαι..Φιλάκια Πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι άν και την χρησιμοποιώ συνέχεια απο τότε που την πήρα δεν βλέπω κάποια διαφορά στην ποσότητα της!!! Φιλάκιαααααα!

      Διαγραφή
  6. Πολυ ωραιο ποστ και οι φωτογραφιες σου εκπληκτικες!
    Η πουδρα φαινεται πολυ καλη!
    Φιλακια Νατασα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!!! ναι είναι υπέροχη!!! Φιλιά ;-)

      Διαγραφή
  7. lovely post! have a nice week :)
    kisses!

    http://www.itsmetijana.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτή η πούδρα γιατί είναι πολλά τα + .... Την έχουν και τα πολυκαταστήματα καλλυντικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσι μου την έχουν σίγουρα τα ATTICA για κάπου αλλού δεν γνωρίζω! ;-)

      Διαγραφή

Instagram

Labels